Idag har vi lyckats få tag i lite information kring ett moderkort från DFI som bygger på samma styrkrets. Det heter RDX200 CF-DR och bygger på ATi:s nordbrygga RD480 samt sydbryggan SB450. "CF" i modellnamnet står för CrossFire vilket detta moderkort har stöd för. Vidare hittar vi fyra minnesplatser för maximalt 4 gigabyte minne.

Vi har två stycken PCIe x16-portar för två stycken grafikkort, där ena PCIe-porten går i full fart (x16) medan den andra går i PCIe x8. Använder man ett grafikkort på detta moderkort går den andra PCIe-porten i x2.

RDX200 CF-DR har två stycken ethernet-nätverkskort med stöd för gigabit. De kommer från Marvell där en av de integrerade nätverkskorten går på PCIe-bussen och den andra på den vanliga PCI-bussen. Modellnummrena för dessa är 88E8001 samt 88E8053 där den sistnämnda går på PCIe-bussen.

Moderkortet mäter 305x240 millimeter och byggs med sex stycken PCB-lager. Ljudkortsmässigt har det en Realtek ALC882-kontroller med stöd för upp till 8-kanaligt ljud.

Hur designen kommer se ut på detta moderkort återstår att se. Vi jobbar med att få tag i en högupplöst bild på moderkortet. Det skall bli mycket intressant om det kan matcha Sapphire Pure prestandamässigt och överklockningsmässigt. Då moderkortet inte är lanserat än kan vissa specifikationer ändras, men enligt källor hos våra Svenska distributörer är moderkortet på gång in till Sverige.