I somras introducerade Alphacool fläktserien Apex Stealth Metal, med påståendet om att det skulle bli inget mindre än "den sista fläkten i ditt liv". Nu meddelar de att portarna öppnar för att förboka fläktarna, som utlovar både maximalt luftflöde och minimalt med oväsen.

Som namnet avslöjar är metall en del av konstruktionen, men det gäller endast själva ramen. Alphacool beskriver Apex Stealth Metal som decoupled, eftersom de frångår den annars vanliga metoden där fläktbladen är fästa direkt i ramen med fastgjutna armar. Det finns fortfarande små armar i konstruktionen, som ser ut att bestå av en tvådelad cirkel, varav den ena är bestyckad med fläktbladen.

decoupled.jpg

Apex Stealth Metal.

decoupled.jpg
soundpressure.png
volumetric.jpg

Utöver material och konstruktion specificeras 6-polig motor, optimerade fläktblad och vätskelager (HDB). Enligt specifikation är de bestyckade med 4-pinnars PWM-anslutning och kan justeras från 400 till 2 000 RPM, alternativt upp till 3 000 RPM för "Power"-varianten. Alphacool har även tidigare presenterat siffror där de jämför sig med konkurrenter som Noctua, Cooler Master och Bequiet, med till synes vinnande resultat för metallfläkten.

Förbokningen öppnar på söndag den 8 oktober och är till en början endast via Alphacools webbsida, där leverans sker från Tyskland. Fläkten finns endast i storleken 120 millimeter och samtliga fyra färgalternativ har samma pris på 30 euro, det vill säga cirka 350 kronor.