I senaste uppdateringen av Onedrive introducerade Microsoft ett experiment med ett formulär. Användare som försökte stänga ned programmet tvingades förklara varför genom en dialogruta innan de fick gå vidare. Nu framgår att Microsoft kort därefter backade och tog bort dialogrutan igen.

Dialogrutan bjöd endast på färdiga svar, med exempel som "Jag vet inte vad Onedrive är" och "Jag vill inte att Onedrive körs hela tiden". Möjlighet att fylla i eget svar eller avböja svar saknades. I ett uttalande till Windowslatest framgår att den bara visades för "ett mindre antal användare" och att Microsoft dragit tillbaka funktionen till följd av kritiken.

onedrive-varför.jpg

Den numera borttagna dialogrutan.

Den nya dialogrutan bjöd förvisso på relevant information om att Onedrive inte kan fortsätta synkronisera filer om programmet stängs av, men det var inte varningen som väckte irritation bland Windows-användare. Det största irritationsmomentet var att det inte gick att gå vidare utan att välja ett svar, en metod Microsoft kritiserats för flera gånger tidigare.