Fusk i onlinespel är ingen ovanlig företeelse och något de flesta spelutvecklare måste hantera på ett eller annat vis. Bland de mer kreativa är Activision, som jagar fulspel med såväl antifuskmjukvara som halmgubbar. Nu utökar de med ytterligare ett vapen i antifusk-arsenalen och introducerar "splat".

Det är ett tillägg i nysläppta Call of Duty: Modern Warfare 3 och namnet är förhållandevis självförklarande. Det är nämligen baserat på ljudet som uppstår när de pixlar som utgör en spelare möter marken i full hastighet. Funktionen är i högsta grad till för att göra livet surt för fuskare och tar helt enkelt bort den fallskärm som annars låter spelaren sväva säkert ned till marken.

Skulle fuskare klara sig oskadda till marken väntar ytterligare en överraskning. Utöver att klippa fallskärmar kan "splat" även förvandla vanliga skutt till jättehopp. Det skjuter iväg spelaren dryga 3 000 meter upp i luften och resan tillbaka ned blir därmed fuskarens sista.

Den snabba nedfärden aktiveras bara för spelare som bekräftats fuska. Det kan alltså inte aktiveras av misstag, eller för en spelare som inte verifierats köra med tveksamma metoder. Det påverkas således inte av om spelare anmäler varandra i en match, men för skyldiga spelare sker bestraffningen för allmänheten att beskåda.

Läs mer om fusk i spel: