Det finns många sätt att "krydda" sitt datorbygge. Matchande komponenter, fräsig belysning, sleevade kablar eller egenkomponerad vattenkylning är några exempel, men det är generellt en syn som främst avnjuts med ögonen. För den som vill blanda in näsan i leken anländer nu ett nytt, välluktande alternativ.

De japanska aktörerna M1n1ing och Clock Work Tea Party har slagit sig samman för att lyfta kylpasta till nya parfymerade nivåer. Med "Extreme Grease 4G Apple Edition EG4GAP" går kylpasta från grått och doftlöst till grönt och väldoftande. Som namnet avslöjar är kylpastan nämligen parfymerad och ska lukta som äpplen.

A5XNUHp7ZmEKD9Y7oVXCqN.jpg

Den äppeldoftande kylpastan.

Utöver doft och färg är specifikationerna inte underliga i sig. Värmeledningsförmågan specificeras till 12,8 W/mK och kylpastan är icke-ledande för att inte riskera kortsluta hårdvaran. Valet att färga den grön uppges vara av rent praktiska skäl – de menar att den gröna färgen gör det lättare att urskilja om kylpastan är jämnt applicerad mot en grå värmespridare.

Äppeldoften finns det ingen praktisk förklaring till, mer än att det luktar gott. Det är inte helt tydligt hur potent doft det handlar om. Utan data från exempelvis ett gammalt hederligt snifftest är det svårt att avgöra huruvida det handlar om något som sprider doft under längre tid, som exempelvis en doftgran, eller om det rör sig om en mer diskret äppelarom bara vid applicering. Dessvärre är kylpastan en begränsad utgåva som endast är tillgänglig i Japan och gåtan förblir därmed olöst.

Källa: Tom's Hardware