Zowie XL2586X är en ny skärm från Benq som vänder sig mot spelare som huvudsakligen bryr sig om hur lite lagg det är. Andra specifikationer är inte speciellt imponerande – 24 tum, 1080p, TN-panel – men med 540 Hz är bildfrekvensen det desto mer.

Panelen är av en typ som Benq kallar Fast TN och företaget skriver att den ger högre skärpa och klarhet än både tidigare TN-paneler och IPS-tekniken, skriver Tom's Hardware. Den ska även ge aningen snabbare återhämtning efter att en bländande distraktionsgranat har exploderat och gjort hela skärmen vit. Benq:s teknik för dynamisk rörelseskärpa, Dyac, ger ännu mindre rörelseoskärpa.

benq-tn-ips.jpg

Stillbild från Benq:s jämförelse mellan den nya Fast TN-panelen och en IPS-panel.

Skärmen kommer med optimerade inställningar för olika esporttitlar som Counter-Strike och Overwatch. Slutligen skryter Benq om det nya stativet företaget har tagit fram för skärmen, med kullager som ger smidig och jämn rörelse i höjdled. Mått längs stativet visar exakt vilket höjd skärmen är inställd på.

Asus presenterade också en 540 Hz-skärm i november, så de som spelar esportspel har snart flera av dessa vrålsnabba skärmar att välja mellan.