I slutet av september släppte AMD sitt svar på Nvidias bildinterpoleringsteknik DLSS frame generation i form av FSR 3. Implementationen av tekniken har dock gått relativt trögt, och i dagsläget finns det endast officiellt stöd i totalt fyra spel. Under förra veckan släppte dock bolaget FSR 3 som öppen källkod, och som väntat dröjde det inte länge innan moddare började nyttja detta för att skapa egna implementationer av tekniken i spel.

En av dessa moddare är Nukem9 som har släppt modden dlssg-to-fsr3 på Github. Som namnet antyder handlar det om en metod att haka på bildinterpolering med FSR 3 i spel som redan har DLSS frame generation implementerat, där man i praktiken ersätter den sistnämnda tekniken med AMD:s dito. Detta görs via en modifierad version av programbiblioteketet nvngx.dll som används för DLSS i spel, där denna istället anropar FSR 3 när DLSS frame generation aktiveras.

Modden kommer dock inte utan brasklappar, där en av de största är att den kräver ett grafikkort ur Geforce RTX-familjen. Anledningen till detta är att Nvidias ramverk Streamline som används för modden helt enkelt inte fungerar med andra grafikkortsfamiljer. Utöver detta stöds inte HDR, och den som ändå väljer att aktivera det kommer i de flesta fallen att mötas av krascher.

6_4k_cinamatic.jpg

FSR 3-modden fungerar med bland annat Cyberpunk 2077.

Utvecklaren och flera användare har testat modden i Cyberpunk 2077 och The Witcher 3 med relativt gott resultat. Metoden verkar även fungera för flera andra spel som i dagsläget har DLSS frame generation implementerat, men det visuella resultatet och allmänna stabiliteten kan variera kraftigt beroende på titel.