För en vecka sedan meddelade medlemmar i utpressningsligan Rhysida att de har tagit sig in hos spelstudion Insomniac och kommit över stora mängder dokument och andra filer från företagets servrar. Rhysida ville ha två miljoner dollar i lösen för att inte släppa företagets data, och när den Sony-ägda studion inte betalade gjorde gruppen slag i saken, rapporterar Cyber Daily.

Hackarna har släppt över 1,3 miljoner filer som väger in på 1,67 TB och nu sprids bland annat bilder från det kommande spelet Wolverine och interna presentationer som avslöjar detaljer om företagets – och Sonys – planer. Wolverine avslöjas till exempel vara den första i en planerad trilogy av X-Men-baserade spel. Det andra och tredje spelet ska släppas 2029 respektive 2033, så det handlar om massiva produktioner.

Dokumenten talar också om Spider-Man 3, ett nytt spel om Venom och en ny Ratchet and Clank-titel. The Verge har försökt få tag i Sony utan något svar, någon som inte förvånar då Sony inte heller svarade på varken SweClockers eller andras frågor kring nyheten om avstängda konton för ett par veckor sedan.

Till Cyber Daily säger Rhysida att målet med attacken enbart var pengar, då de ”vet att utvecklare av spel som dessa är lätta mål”.