Intel lanserade sina första fristående grafikkort 2022, och nästa år kommer den andra generationen: Arc Xe2, även känt under kodnamnet Battlemage. Tech Power Up rapporterar att Intel har bekräftat att tidsplanen för lanseringen fortfarande gäller. Bekräftelsen kommer i en presentation Intel har hållit för partnerföretag.

Battlemage följer på 2022 års Arc Xe, även känt som Alchemist, och ska senare följas av ”Celestial” och ”Druid”. Den ursprungliga planen för Battlemage var en lansering ungefär samtidigt som Meteor Lake för bärbara och Arrow Lake för stationära, något som nu ser ut att kunna stämma ganska bra då Meteor Lake redan har släppts och Arrow Lake är på väg under 2024.

Intel väntas använda TSMC:s 4-nanometerprocess för tillverkningen av Arc Xe2/Battlemage. Under hösten har företaget råkat visa upp en tidig prototyp av ett Battlemage-kort, och detaljer har sipprat ut om specifikationer som visar att det kraftfullaste kortet väntas få mer än dubbelt så hög beräkningskapacitet som Arc A770.

Läs mer om Intel Arc: