Asus har flertalet olika produktserier av datorkomponenter, där merparten av dessa är åt det mer gamingorienterade hållet med mängder av RGB-belysning och fräsiga logotyper. På senare tid har dock bolaget startat en större satsning på sin Proart-familj, vilken är mer riktad mot kreatörer som inte nödvändigtvis uppskattar vräkig design och blinkande julgransbelysning i periferin. Nu breddar Asus serien ytterligare med en ny produktgrupp i form av en AIO-kylare med en tilltagen radiator.

proart_1.jpg

Proart LC 420 är bestyckad med Noctuas IndustrialPPC-fläktar.

Proart LC 420 baseras kring en bastant 420 mm-radiator med en något tjockare karaktär än vanligt vid 30 mm. För fläktlösningen har Asus kontrakterat välrenommerade Noctua, vilka bistår med tre 140 mm-fläktar ur sitt IndustrialPPC-sortiment med ett maximalt varvtal om 2 000 RPM. Då den här typen av radiatorer oftast kräver ett stort chassi för att rymmas har bolaget satsat på en mer tilltagen slanglängd på 450 mm i anslutningen till vattenblocket.

proart_2.jpg

En integrerad ljuslist används för att visualisera bland annat systemets belastning.

proart_3.jpg

En stor kopparbas har kontakt med processorn.

Vattenblocket har stöd för moderna konsumentsocklar från AMD och Intel likt AM5 och LGA 1700, och har kontakt med processorn via en stor bas av koppar. På insidan sitter en pumplösning med tre-fasmotor, vilken enligt Asus ska erbjuda god prestanda och tyst drift. Ovansidan på blocket är bestyckad med en ljusindikator, som via den medföljande mjukvaran kan visualisera exempelvis temperaturer eller systemets belastning.

Proart LC 420 väntas landa i butik i början av nästa år med en prislapp på cirka 3 590 kronor inklusive moms.