Cooler Master inleder det nya året med att lansera två nya kraftfulla CPU-kylare, en traditionell kylfläns med fläkt och en AIO-modell. Båda använder innovativa tekniker för att öka värmeavledningsförmågan.

V8 3DVC bygger på den klassiska V8-kylaren, med en ny ”3D-ångkammare” och en ny typ av värmeledningsrör i kompositmaterial som företaget kallar ”superledande” (i tekniska termer har den nästan dubbelt så högt Q-maxvärde). De leder värmen till en stor kylfläns med två 120-millimetersfläktar på varsin sida. Ångkammaren har en design som ska sprida värmen jämt genom hela kylflänsen. Den ska klara en maximal effekt på 300 watt.

G11 AIO är en 360-millimeters AIO-kylare med dubbla pumpar och dubbla kammare som ökar vätsketrycket och värmeavledningen. Radiatorn har plats för upp till tre 120-millimeters Mobius-fläktar. Cooler Master säger i en lanseringsvideo att den liknar en av företagets AIO-kylare från 2018 men tack vare de nya teknikerna har den blivit betydligt mindre otymplig och blir därmed lättare att installera och får plats i fler chassin. Den klarar ”över 300 watt” TDP men företaget anger inget exakt tak.

Cooler Master har inte avslöjat varken pris eller tillgänglighet för endera kylare.