Ett nytt verktyg från Apple ska göra det enklare för Iphone-användare att byta till en Android-telefon genom att hjälpa dig överföra din data, enligt ett nytt dokument från Apple. Iphone-tillverkaren jobbar på att släppa verktyget till europeiska användare 2025.

Den personliga användardatan ska även gå att överföras till enheter som använder sig av andra operativsystem än IOS med hjälp av tredjepartsverktyg, så länge verktygen fyller Apples kriterier. Men vilka verktyg som kommer kunna användas blir känt nästa år.

Iphone-användare inom EU ska även få välja om de vill ha en annan webbläsare än Safari som sin standard, tack vare uppdateringarna i IOS 17.4. En uppdatering som Apple ska göra innan årsskiftet ska även låta Iphone-användare avinstallera Safari från sina telefoner helt.

Ändringarna som Apple gör till IOS är anpassningar till den nyligen införda rättsakten om digitala marknader (DMA) som kräver att en grupp på sex bolag – inklusive Apple – gör vissa av sina tjänster mer konkurrensvänliga.