Som uppföljning av sin AI-fokuserade presentation på GTC 2024 svarade Nvidias vd Jensen Huang på pressens frågor. Flera journalister ville veta mer om Huangs syn på framtiden för AI i spel, och de som följt Nvidias satsningar och Huangs uttalanden om AI under de senaste månaderna lär nog inte bli förvånade över att hans svar andades optimism inför vad AI kommer att kunna åstadkomma.

Enligt Tom's Hardware fick Huang en fråga som löd: "Hur långt tror du att vi har kommit i utvecklingen där varje pixel genereras i realtid? Och vad är din vision för spel- och icke-spelupplevelser i det nya paradigmet?" Han svarade:

Jag tror att S-kurvan för nästan allt inom teknik inte är längre än ett årtionde innan det blir praktiskt användbart och bättre. Och Chat GPT är naturligtvis inte bara praktiskt, det är i de flesta fall bättre. Jag tror att det är mindre än tio år bort. Om tio år befinner vi oss i andra änden av S-kurvan. – Jensen Huang

Det Huang säger är alltså att AI inom tio års tid kan tänkas kunna generera alla pixlar i spel i realtid, alltså inte bara rendera grafik. Så sent som i februari avrådde Huang ungdomar från att lära sig programmering, eftersom AI kommer att kunna sköta det. Ett uttalande, som liksom citatet ovan, ligger i linje med de stora investeringar som Nvidia gör i allt från företag verksamma inom AI till produkter som monsterkretsen B200.