Nvidias VD Jensen Huang tycker inte programmering är en viktig kompetens att ha. Huang menar att AI redan har förutsättningarna till att utveckla nya programmeringsspråk som liknar mänskliga språk.

Genom att avråda unga från att lära sig programmering bryter Jensen Huang en förekommande norm bland företagsledare i teknikvärlden som i många år har sagt motsatsen. Jensen Huang argumenterar om att ungdomar bör lägga sina krafter på andra kompetenser som är mer praktiska för dem, som lantbruk eller biologi.

Det är vårt jobb att utveckla teknik som gör sig av med behovet av att programmera och ser till att programmeringsspråket är mänskligt. Alla i världen blir en programmerare nu. Det är artificiella intelligensens mirakel. – Jensen Huang.

Någon som inte delar Nvidia-chefens syn på programmering är analytikern Patrick Moorhead som säger att han har hört att nya programmeringsspråk ska "döda" programmering i över 30 år.

AI kommer inte "avsluta" programmering på ett tag. Snarare kommer det sätta programmering i händerna på fler personer. Precis som hur DTP inte "dödade" kreativitet utan expanderade på det. – Patrick Moorhead i ett inlägg på X