Att HBO Max skulle fasas ut och ersättas med streamingtjänsten Max har varit känt, och nyligen fick vi reda på att övergången sker 21 maj. Med nymodigheterna kommer även nya prenumerationsnivåer, vilket har lett till oklarheter kring huruvida tidigare prenumeranter får behålla sitt erbjudande med halverad månadskostnad livet ut.

Prenumeranter som hoppade på erbjudandet vid HBO Max-lanseringen kommer få fortsätta ha halverad månadskostnad livet ut, eller tills att du slutar prenumerera. Detta bekräftas av företaget i en kommentarstråd på Facebook. Det finns dock ett par frågetecken kvar kring nya prisnivåer som kan göra månadskostnaden högre än tidigare.

Standardprenumeranter på HBO Max betalar idag 99 kronor i månaden, eller 49,50 kronor med lanseringserbjudandet, och ger prenumeranter möjlighet att se på alla filmer och serier i upp till 4K-upplösning, om materialet finns med upplösningen. Standardprenumerationen på nya Max erbjuder dock endast upp till Full HD-uppspelning, vilket betyder att om du vill se mer högupplöst material behöver du uppgradera till den dyrare Premium-prenumerationen.

De nya prenumerationsnivåerna som kommer med Max har för tillfället inga priser, men det spekuleras att det kommer ske någon form av prishöjning. Mer prisinformation väntas dyka upp närmare skarp lansering av Max.

Kommer du fortsätta prenumerera på Max i maj?