Enligt källor inom S3 är det två stycken grafikkretsar som just håller på att utvecklas. De skall börja massproduceras i slutet av året vilket gör att vi möjligen kommer att se integrerade moderkort med Direct X 10-kompatibla S3-kretsar i slutet av året.

Grafikkretsarna heter Chrome 460 som stödjer Direct X 10 och bygger på en 90 nanometers tillverkningsprocess. Chrome 430 heter den andra och bygger på 65 nanometers tillverkningsprocess och stödjer Direct X 10.1. De har en klockfrekvens om cirka en gigahertz och skall ha hdmi-anslutning med hdcp-stöd.

S3:s största konkurrent på denna marknad blir förmodligen AMD som skall lansera Direct X 10-kompatibla integrerade grafikkretsar denna höst. Intel förväntas lansera sådana kretsar i början av nästa år, vilket gör att AMD och S3 får ett konkurrensövertag en stund gentemot OEM-tillverkare.

Via förväntas implementera S3:s Chrome-kretsar i kommande styrkretsar vilket de även gör i skrivande stund. Någon information om prestanda på Chrome 430 och Chrome 460 finns inte.

Källa: Digitimes.