Moderkortet IX38-Max blir flaggskeppet i Abits serie om två moderkort som bygger på styrkretsen X38. Det har en svart pcb och har väl tilltagen kylning. Vi ser dels en stor kopparfläns på nordbryggan med en tillhörande 40-millimetersfläkt. På sydbryggan sitter det en aluminium-fläns. Då Abit använder sig av digitala strömmoduler är området kring processorsockeln relativt rent.

IX38-Max har fyra stycken minnesplatser för ddr3-minne. Vi ser även tre stycken pcie x16-portar där två stycken förmodligen har full bandbredd (16 linjer). Det finns även två stycken vanliga pci-portar. På baksidan hittar vi bland annat två esata-portar, usb- och firewire-portar och optiska ljudutgångar.

Sist men inte minst skall detta moderkort stödja Dolby Digital Live samt Dts ut. Vilken ljudkrets som moderkortet använder nämns inte.

Abit IX38 Quad GT är inriktat på att vara lite mer prisvärt moderkort. Det har fyra stycken minnesplatser för ddr2-minne och passiv kylning. Via en stor kopparfläns på nordbryggan går det vidare värmeledningsrör till kretsar runt minnessockeln samt sydbryggan. Det sitter även en kopparfläns på mosfets runt processorsockeln.

Även detta moderkort har tre stycken pcie x16-portar samt två pci-portar. Båda moderkorten har en liten display som visar information från post-sekvensen (power on self test) via port 80h. IX38 Quad GT har också digitala strömmoduler vilket sänker temperaturen och ger stabilare ström till processorn.

Källa: Tweaktown.