HMR-700A från Ellion är designad i svart främst i plast. Den har en liten av/på-knapp på framsidan och kommer med en mycket stor fjärrkontroll som verkar kunna göra en hel del. Den stödjer upplösningar upp till 1920x1080 vilket är samma som hd-upplösningen 1080i. Självfallet stödjer den även både divx- och xvid-filmer samt ett gäng mpeg-1/2-format.

Via en intern 3,5-tum serialata-hårddisk kan man spela in program på enheten vare sig man har parabol, kabel eller digital-tv som källa. Då den stödjer hd-formaten kan man även spela in hd-material från de få svenska kanalerna som sänder detta idag. Timeshift är en intressant funktion som gör att man kan pausa i exempelvis en live-sändning i tv för att sedan se resten när man trycker på play.

Enheten har ett gäng anslutningar, bland annat ser vi en nätverksanslutning, hdmi-utgång, komponentvideo-ut, ljudut- och ingångar via rca-kontakter, usb till pc-anslutning samt usb-host för anslutning av ytterligare enheter. Vi ser även scart-in samt scart-ut vilket är relativt ovanligt på mediaspelare. Enligt specifikationerna stöds hårddiskar upp till en terabyte vilket lär räcka för de flesta.

HMR-700A erbjuder den optimala lösningen för dig som vill utnyttja din 'HD Ready' TV till mer än bara vanlig lågupplöst TV. Du kan lagra högupplösta filmer på spelarens inbyggda hårddisk så att de finns inom bekvämt räckhåll för fjärrkontrollen. Spelaren klarar de flesta populära filformaten som DivX, Xvid, MPEG1/2/4 med upp till 1920x1080 upplösning. Om du ansluter den i ditt fasta eller trådlösa nätverk (WLAN-adapter finns som tillaval) kan du strömma filmerna direkt från en NAS (ex. QNAP TS-101) eller PC och du kan även kopiera dina mediafiler från datorer i nätverket till hårddisken i HMR-700A.

Läs lite mer om Ellion HMR-700A hos Digilive. Enheten skall finnas tillgängligt i mitten av oktober till ett cirkapris om 2 500 kronor.