Samsung har själva inte sagt vad det är för teknik som ligger bakom Syncmaster 940UX med usb-anslutning. Tekniken att ansluta flera monitorer till en dator kallas Ubisync och tillåter som nämnt sex monitoer på samma dator. Det verkar dock som om lite processorkraft används till monitorn i usb-läge.

Monitorn mäter 19 tum och använder sig av en TN-panel. Ljusstyrkan ligger på 300 cd/m2 och konstrastförhållandet på 1000:1 eller 2000:1 om man räknar dynamisk kontrast. Betraktningsvinkeln ligger på 160/160 grader och upplösningen ligger på 1280x1024 bildpunkter. Vidare har monitor stöd för 16,7 miljoner färger samt en responstid på 5 millisekunder grå-till-grå.

Vill man så behöver man inte använda usb-anslutningen då det finns en 15-pinnars d-sub eller dvi tillgängligt. Syncmaster 940UX är TCO-03-certifierad och förbrukar maximalt 42 watt under drift. Färgerna som finns att välja mellan är silver samt svart.

Troligen handlar det om ett internt grafikkort i monitorn. Trots detta har monitorn ett relativt humant pris. För de med exempelvis bärbara datorer utan extra utgångar för monitorer kan detta vara en mycket prisvärd lösning.

SyncMaster 940UX 19” är världens första monitor med UbiSync-teknik som gör att du kan ansluta flera skärmar till din stationära eller bärbara dator via USB-porten – faktiskt upp till 6 stycken. Och det är enkelt då det inbyggda grafikkortet medför ”plug and play” med automatisk programvaruinstallation.

Läs mer om Syncmaster 940UX hos Samsung.