DSM-510 är mer avancerad än mediaspelaren [news id="6638"]DSM-330[/news] som vi rapporterade tidigare om idag. Den erbjuder stöd för nästan alla hd-upplösningar upp till 1080i. Spelaren har ingen egen lagring utan strömmar all media (musik, film, m.m.) via en dator eller en extern hårddisk. Då DSM-510 även har stöd för upnp kan man ansluta den direkt till en nätverkshårddisk och således behöver man inte ha en dator på för att spela upp film på teven.

Mediaspelaren har en inbyggt trådbundet 10/100-nätverkskort samt stöd för trådlöst nätverk via 802.11g-standarden vilket specificerar upp till 54 megabit. Utgångarna som finns att välja mellan är en hdmi-utgång, en s/pdif-utgång för exempelvis 5.1-ljud samt en komposit-utgång där en scart-adapter medföljer.

Likt DSM-330 har DSM-510 stöd för alla typer av Divx-komprimerade filmer, men också Xvid, Wmv9 och Mpeg-4. Ljudformaten som enheten stödjer är bland annat Ogg Vorbis som lär vara en trevlig nyhet för en liten skara, samt mp3, wma, wav och aiff. Via den medföljande fjärrkontrollen kan man styra saker och ting på programvaran som även följer med.

Martin Levy som är produktchef för D-Links nordiska avdelning kommenterar:

Vår nya mediespelare är inte bara liten och behändig till formatet, den klarar även de flesta video- och ljudformat och är klar för HD-film. Med fjärrkontrollen navigerar man enkelt i menyn som visas på TV:n och kan spela upp alla mediefiler som är lagrade på hemmets hårddiskar. Den tilltalande designen gör att den passar perfekt i vardagsrummet bredvid TV:n och stereon,

Läs mer om DSM-510 hos D-Link. Enheten skall finnas tillgänglig under november detta år med ett cirkapris om 2 200 kronor.