Att det rör sig om en ny Area-51-dator kan man knappast tvivlar på, dock återstår att se vilken hårdvara som finns i. Enligt den nya webbplatsen som Alienware publicerat skall en ny produkt se dagens ljus den 29 oktober, det vill säga om ett par dagar. Högst troligen handlar det om en ny Area-51-dator med ny hårdvara i.

Check back for more incredible news on October 29, 2007

Möjligen kan hårdvaran komma från AMD med deras kommande Phenom-processorserie vilket är på gång att lanseras till marknaden. Något lanseringsdatum vågar vi dock inte spekulera i, men den skall åtminstone komma i höst. Den nya Area-51-datorn kan även bygga på Intels kommande moderkortskrets X48, vilket gör den mindre revolutionerande än om det skulle varit AMD Phenom i den.

Både Area-51 7500 och Area-51 ALX bygger i skrivande stund på Intel-teknik där förstnämnda startar på cirka 9 000 kronor medan sistnämnda startar på cirka 32 000 kronor. Area-51 ALX som är den mest avancerade Area-51-modellen bygger på Nvidias Nforce 680i SLI-styrkrets på grund av att maskinen kör SLI, vilket P35 eller X38 inte stödjer. Det ryktas dock att den kommande styrkretsen X48 skall ha stöd för SLI via en extrakrets, vilket gör att Alienware byter ut sina Nvidia-styrkretsar mot Intel-motsvarande kretsar.

Se webbplatsen hos Alienware.