Eagles är en rätt ovanlig barebone-produkt. En barebone brukar normalt ingå i sff (small form factor)-segmentet och är ett chassi med förmonterat moderkort samt nätaggregat. Gigabyte har tagit barebone-typen till entusiaster. Eagles som barebone-chassit kallas kommer med ett förmonterat Intel X38-baserat moderkort samt vattenkylning och ett högpresterande nätaggregat.

Det förmonterade moderkortet heter GA-TX38DUXH-GB1 och bygger som nämnt på Intels X38-styrkrets samt sydbryggan ICH9R. Det stödjer både ddr2- och ddr3-minnen vilket gör chassit flexibelt beroende på vilken typ av minne man vill investera i. Nätaggregatet är också Gigabytes egna [article id="5957"]Odin GT 800 watt[/article] vilket lär räcka för de mest extrema konfigurationerna.

Några specifikationer på vattenkylningen som skall finnas inuti chassit finns inte. Garantin på chassit täcker också vattenkylningen.

GIGABYTE's Eagles series barebone is specially designed for the professional gaming players’ best choice.

En underlig detalj är att Gigabyte kallar Eagles för en barebone medan exempelvis hårddisk och grafikkort är specificerade på produktsidan. Huruvida det handlar om rekommenderade komponenter till chassit eller om de tillhör chassit vilket då gör den till en hel dator återstår att se. Vi vet inte i skrivande stund om Eagles kommer att säljas i Sverige.

Läs mer om Eagles hos Gigabyte. Vi hoppas på att kunna presentera mer information om Eagles inom kort.