Zywall USG-300 är gjord för att integreras direkt i befintliga nätverk. Varje lan-port kan konfigureras som egna zoner och den har även skydd mot Denial of Service-attacker. Vidare ser vi en spi-brandvägg (stateful packet inspection) och fria firmware-uppdateringar.

Enheten stödjer maximalt 200 vpn-tunnlar samt tio stycken vpn-tunnlar med ssl-kryptering samtidigt. Vi ser en genomströmning om 200 megabit per sekund samt en vpn-genomströmning om 100 megabit med aes-kryptering. En funktion som heter "Application Patrol" tillåter att man blockerar im-program, torrent-trafik och annan fildelningsprogramvara.

Totalt har enheten 256 megabyte minne och har även 256 megabyte lagringsutrymme för bland annat inställningar och loggar via ett flashminne. Det medföljer även ett rackkit för montering i 19-tumsrack. Nedan syns ett citat från pressmeddelandet:

ZyWALL USG-300 är en ”Unified Security Gateway” som integreras i nätverket och är skräddarsydd för små och medelstora företag.

USG 300 upprättar säker kommunikation både via Ipsec och/eller SSL VPN genom användar kontrollen, schemaläggningen, bandbreddskontrollen samt säkerhetskontrollen av både utgående och inkommande trafik.

Läs mer om Zywall USG-300 hos Zyxel.