Lagringsjätten Seagate sparar inte på krutet och lanserar nya produkter redan på öppningsdagen av den gigantiska elektronikmässan i Las Vegas. Först och främst handlar det om en ny serie portabla hårddiskar från Maxtor, hårddisktillverkaren som Seagate köpte upp för två år sedan. Black Armor är en 160 gigabyte stor hårddisk med inbyggd AES-kryptering. Med hjälp av krypteringen går det att stoppa tjuvar från att stjäla data från hårddiskar på vift.

En större modell med 250 gigabyte lagringsutrymme förväntas finnas tillgänglig när serien dyker upp i butikerna under andra kvartalet 2008. Förutom de helt nya modellerna passar Seagate på att utöka sin befintliga Freeagent-serie portabla 3,5”-hårddiskar som nu går att få med upp till 1 terabyte lagringskapacitet.

Fler hårddiskar blir det i en serie avsedd för HTPC-datorer och videoinspelningsboxar. Seagate Pipeline HD är en ny produkt som kommer i storlekar mellan 320 gigabyte och 1 terabyte. Nyheten är att de tåliga hårddiskarna ska klara av en arbetstemperatur på hela 75 grader Celsius, vilket är 15 grader mer än vad traditionella hårddiskar brukar klara av att hantera.

Sist men inte minst kan vi passa på att rapportera om lite ny teknik från samma företag. Seagate Digital Audio Video Experience är ett mediaprojekt där företag som Sanyo, HarmanBecker och PortoMedia ingår.

D.A.V.E. ska göra det möjligt att lagra och komma åt media trådlöst med hjälp av portabla hårddiskar och uppspelningscentraler. Tilltänkta användningsområden är bland annat underhållning i bilar, flygplan och i hemmet. Dessutom ska det gå att köpa tv-program och filmer via samma system. Seagate ger sig alltså in i direkt närkamp med Apple och Itunes.