Att ha högtalare på sin mobiltelefon eller mp3-spelare blir allt vanligare och Creative är inte sena att hänga på denna trend. Mp3-spelarna ser ut precis som de vanliga Zen Stone och Zen Stone Plus med skillnaden att de har en högtalare. Det som skiljer Zen Stone och Zen Stone Plus är att sistnämnda har en display.

Creative har valt att lansera samtliga Stone-spelare med högtalare vilket betyder att vi ser två Zen Stone-modeller med en lagringskapacitet på en och två gigabyte samt Zen Stone Plus-modeller på två och fyra gigabyte.

Zen Stone Plus-modellerna med högtalare skall i januari finns i färgerna mattsvart, mörkblått, rosa eller champagne. Med spelarna skall det även medfölja ett genomskinligt silikonfodral samt en armband. Prismässigt skiljer sig Zen Stone-serien med högtalare från de tidigare modellerna med cirka 100 kronor.

Las Vegas, den 8:e januari 2008. Creative presenterar idag två nya bergsprängare i fickformat. Bägge två tillhör Creatives hyllade serie ZEN Stone och ZEN Stone Plus, och har vardera varsin inbyggd högtalare.

Creative har än så länge inte lagt upp några produktsidor för Zen Stone-spelarna med högtalare. De skall finnas tillgängliga i denna månad men har än så länge inte setts i någon svensk butik.