Den första generationen SSD-hårddiskar från OCZ heter helt enkelt 2.5" Solid State Drive och är enligt tillverkaren bara början på en lång serie SSD-hårddiskar. Prestandan på den första generationen är inte så värst imponerande, cirka 58 megabyte per sekund läshastighet och 35 megabyte per sekund skrivhastighet. De stödjer SerialATA-150-gränssnittet.

Andra generationen SSD-hårddiskar som OCZ håller på att utveckla ser mycket bättre ut. De stödjer SerialATA-300-gränssnittet och har en läshastighet om 120 megabyte per sekund och en skrivhastighet om 100 megabyte per sekund. Åtkomsttiden ligger på 0,1 millisekunder för båda enheterna.

Hårddiskarna kommer i borsta aluminium och första generationen väger 77 gram medan den andra generationen skall väga 73 gram. Huruvida vi kommer få se några 3,5-tums SSD-hårddiskar från OCZ återstår att se. Med ett stort distributionsnät världen över borde OCZ inte ha några större problem med att nå ut tidigt med sina SSD-hårddiskar till konsumenter.

Än så länge har OCZ inte släppt något pressmeddelande om sina SSD-hårddiskar men visar upp båda generationerna på Consumer Electronics Show.

Källa: Bit-Tech.