Styrkretsarna idag blir rätt varma när man har överklockade minnen och snabba systembussar. Det är ingen hemlighet att Intels P35-styrkrets blir rätt varm exempelvis. Detta har Coolink snappat upp och lanserar nu en kylare för varma styrkretsar.

Chipchilla bygger på en kopparplatta som har kontakt med styrkretsen. Det finns en del aluminiumdetaljer kring kopparplattan i basen på flänsen. Två värmeledningsrör går sedan vidare till ett gäng smala kylflänsar och det ser nästan ut som en mindre version av populära processorflänsar som Infinity från Scythe till exempel.

Fläkten som sitter monterad mäter 60x60 millimeter och snurrar med 2200 varv per minut. Hur pass mycket den blåser har inte publicerats men ljudnivån ligger på 19 dB. Enligt tillverkaren har Chipchilla bred kompabilitet med diverse AMD- och Intel-baserade moderkort men någont kompabilitetslista finns inte.

Is your chipset overheating? Featuring a large 6mm Dual-Heatpipe and a quiet 60mm fan, the ChipChilla easily chills today's hot & overclocked chipsets while keeping noise at a minimum.

Läs mer om styrkretskylaren hos Coolink.