AMD:s kommande styrkrets som går under arbetsnamnet RS780 och senare kommer heta 780G ersätter den nuvarande 690G. Den har officiellt lanserats i asien men kommer komma inom kort här i Europa. Foxconns moderkort heter A7GM-S och stödjer alla AM2+-processorer och har fyra stycken minnesplatser för DDR2-minne.

Det integrerade grafikkortet heter HD3200 och stödjer Direct X 10 samt Shadermodell 4.0. Foxconns modell har dock inte ett integrerat minne för detta grafikkort utan det får dela grafikminne med internminnet. Utgångarna som finns att välja mellan är VGA, DVI samt HDMI.

Expansionsplatserna består av en PCIe x16-port för grafikkort samt en PCIe x1-port för expansionskort. Det finns även två vanliga PCI-platser. Totalt har moderkortet sex stycken SerialATA-portar samt en PATA-kanal för två enheter. Vi ser även ett Realtek RTL8111B gigabit-nätverkskort och ett Realtek ALC888-ljudkort med stöd för åtta kanaler. Huruvida man kan få ut ljudet via HDMI-porten återstår att se.

Priset på RS780-baserade moderkort är inte kända i skrivande stund, men Foxconns A7GM-S lär vara billigare än andra modeller på grund av att det inte har ett integrerat grafikminne. Troligen kommer de ligga runt 1 000 kronor i butik här i Sverige.