Systemet från Gigabyte för att vattenkyla minnesmodulerna är helt komplett och allt som behövs följer med. På enheten är redan radiator, två fläktar och en pump monterad och inget av detta ser ut att behöva monteras i efterhand av användaren. OCZ lanserade i höstas även de vattenkylning för minnen, men deras produkt krävde separata kablar, radiator, fläktar, tank och pump. Vad som är bäst beror på om användaren redan har vattenkylning i datorn eller inte. Rimligtvis borde de som är intresserade av att vattenkyla sina minnen redan kyla exempelvis processor och grafikkort med vatten, och då blir lösningen från OCZ mer flexibel.

Hela enheten får ström levererad från en enda fläktkontakt på moderkort och någon extern strömkälla kopplad direkt till nätaggregatet behövs alltså inte. Detta betyder att pumpen inte kan vara allt för kraftfull men förhoppningsvis har Gigabyte kommit fram till att det vattenflöde den kan skapa räcker till för att kyla ett par högt överklockade minnen utan problem.

Med tanke på hur tung hela enheten verkar vara med kylflänsar, radiator, fläktar och pump är det underligt att någon fästanordning inte är synligt. Systemet verkar helt enkelt bara tryckas ned över minnesmodulerna och inte sitta fast i något annat. Om detta stämmer finns det risk att hela enheten ramlar av och skadar något i datorn, exempelvis grafikkort eller moderkort.

Pris eller lanseringsdatum är ännu inte känt. Frågan är dock om det finns någon större marknad för den här produkten. Det borde rimligtvis vara mer ekonomiskt att från börja köpa ett par snabbare minnen än att i efterhand köpa till den här produkten.

Källa: Hexus.