Efter en liten försening är det dags att presentera vinnarna i Silverstones stora tävling. Bland hundratals mycket lovande bidrag kunde företagets representant utse fem medlemmar vars motivering höjde sig över mängden.

Frågorna krävde dock en del tankeverksamhet. Förkortningen PFC står för ”Power Factor Correction”, och används i alla nätaggregat från Silverstone. Det andra problemet att lösa handlade om kabinettet TS01, som faktiskt är utrustat med ett RFID-chip för säker åtkomst av filer (mycket likt nycklarna i moderna bilar). Den sista frågan med vanliga svarsalternativ behandlade vad som är speciellt med datorlådan Silverstone KL01. En välunderrättad läsare vet om att detta chassi innehåller Hot Swap för SATA-hårddiskar, vilket gör det möjligt att byta hårddisk under drift.

Det sista tävlingsmomentet innehöll bara en enkel fråga som alla datorbyggare någon gång tagit ställning till. Frågan löd: ”Vad värderar du för egenskaper i en modern datorlåda?” Svaren flödade in, men det var bara ett fåtal användare som lyckades imponera på Silverstones domare. Här är vinnarna!

Priser

Första pris: Silverstone KL01 (datorlåda), OP650 (nätaggregat) samt TS01 (kabinett)
Andra pris: Silverstone KL01 samt TS01
Tredje pris: Silverstone OP650 samt TS01
Fjärde pris: Silverstone TS01
Femte pris: Silverstone TS01

Femte pris

... går till medlemmen Jowy, som gillar tysta och stabila datorlådor:

Genomtänkt kyldesign och insida går utan tvekan först. Jag vill ha en datorlåda designad för att operera tyst, med passande gummidämpningar för vibrerande enheter, verktygsfria fästen, bra balans mellan ut/inblås för fläktar och stabil konstruktion. Ett chassi skall vara tungt och ha tjocka plåtar.

Fjärde pris

... går till den stilmedvetna användaren Mannequin, som tänker på inredningen:

[...] Design är viktigt för ett modern chassi. Datorn har blivit en artikel i hemmet som skall passa in i den övriga inredningen.

Tredje pris

... går till perfektionisten Rawa, som gillar design och nyttiga finesser:

Såklart värderar man alla egenskaper hos en datorlåda men det som värderas högst i mina ögon är design (gärna stilren utan massa blingbling), kylning(bra luftgenomströmning) och ljudisolering. Men även små finesser är ju väldigt positivt så som kabeldragning bakom moderkortet för att få det att se snyggt ut, enkel hårddisksmontering och fläktfilter är inte att förakta.

Andra pris

... går till användaren Killerolav, som är fantiserar om det perfekta chassiet för speldatorer:

[...] En speldator behöver inte vara knäpptyst, men inte heller låta som en industrifläkt. Det får gärna vara "inbyggda" dammfilter då alla fläktar som vanligtvis sitter i ett speldator-chassi har en tendens att dra in en faslig massa damm.

Första pris

Den lyxigaste vinsten går till ingen annan än baagheera som skrev en mindre uppsats om det verktygsfria drömchassiet. Här är ett utdrag:

[...] Men om en tillverkare lyckas få fram ett chassi där inte en enda mejsel behöver användas tror jag att det kommer skapa en nya era inom "låd-branchen" och att konkurrenter kommer vara ivriga att följa efter.

SweClockers redaktion vill passa på att gratulera vinnarna. För alla som inte lyckades kamma hem någon vinst i denna omgång kan vi meddela att en ny tävling drar igång på måndag!

SweClockers tävlingar pågår vanligtvis i två veckor och finns alltid tillgängliga på en egen flik längst upp till höger på webbplatsen. Vinnarna kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM). De vinnande medlemmarna har en vecka på sig att svara på meddelandet, annars utses nya vinnare.