AMD:s tvåkärniga processor baserade på samma arkitektur som Phenom har kodnamnet Kuma. Dessa processorer använder DDR2, Hypertransport 3.0 och är tillverkade med 65 nm-teknik. AMD har även planer att inkludera Kuma i Cartwheel-plattformen som består av en Kuma och en AMD-styrkrets som 780G.

AMD har ännu inte bestämt vad Kuma kommer att säljas under för namn, men det står klart att processorerna kommer att säljas. Det var i början av veckan som den asiatiska webbsajten HKEPC publicerade att AMD eventuellt inte kommer att släppa de tvåkärninga processorerna. Jake Whitman som är talesman på AMD kommenterar nu att denna information inte stämmer.

The speculation is completely untrue. We’re still on track to launch a dual-core – code-named Kuma – part in the second half of 2008. It will be [made using="using"] 65nm [process technology="technology"], still be based on the ‘Stars’ core. So, that's coming.

Kuma kommer att lanseras den andra halvan av året. Modellen kommer att vara ett billigare komplement till AMD:s trekärniga processorer, och kommer förmodligen att tävla mot Intels nyare Pentium-modeller.

Källa: X-bit labs.