En granskning av fotografiet som Sony skickat ut till pressen ändrar innebörden en aning. En snabb titt på datorns skärm avslöjar att det klart och tydligt står "Boot Failure" – ett väldigt tydligt tecken på att något inte fungerar som det ska. En oroväckande detalj i det fina fotografiet, en lök på prinsesstårtan.

Det är nu upp till dig, släktingen till personen som köpt datorn, att fixa problemet. Du har inget operativsystem, det enda du har är två tomma Blu-ray-skivor som av någon anledning ligger framför dig. Turligt nog har du tillgång till mycket kaffe, för detta är ett problem som kräver koffein för att inte övergå i stress och huvudvärk.

Bortsett från det något lustiga fotografiet är Sonys senaste datorer inte alls särskilt tokiga. Den nya serien heter Vaio FW och är designad för underhållning. Skärmen mäter 16,4 tum med upplösningen 1600 x 900 pixlar och levereras med Radeon HD 3450 eller 3650 beroende på konfiguration. Vaio FW baseras på Intels nya Centrino 2-plattform och kommer att finnas med flera olika 45 nanometers Core 2 Duo-processorer.

Den nya serien går ännu inte att köpa i svenska butiker men kommer att dyka upp inom kort. Exemplaren som hittar ut till butikshyllorna har förhoppningsvis inga problem att starta.

Källa: Sony Europe.