Den brittiska hårdvarusajten Hexus hävdar att Abit kommer att sluta tillverka moderkort. Så sent som i maj hävdade företaget att de inte har några planer på att upphöra med tillverkningen, och att de har goda förhoppningar om framtiden. Denna inställning ser nu ut att ha ändrats.

Enligt en distributör i sydöstra Asien kommer Abit att upphöra med tillverkningen av moderkort i slutet av året. Företaget ska ha skickat ut ett e-post till samarbetspartners som bekräftar uppgiften.

Anledningen till beslutet är ännu oklart. Abits talesman Thore Welling har tidigare gått ut med att försäljningen av moderkort går bra, och att företaget fortfarande ser potential i marknaden.

Ända sedan Abit blev uppköpta av USI i början av 2006 har rykten om interna splittringar cirkulerat på nätet. Det har bland annat hävdats att nyckelpersoner på moderkortsavdelningen har lämnat företaget och gått över till konkurrenter, vilket kan vara en av anledningarna till den eventuella avvecklingen av verksamheten. En annan tänkbar orsak är allt hårdare konkurrens från jättar som Asus, Gigabyte, MSI och Foxconn.

Det eventuella produktionsstoppet ska dock inte påverka företagets övriga verksamheter. Abit säljer bland annat grafikkort och diverse datortillbehör, och komponenttillverkaren kommer fortfarande att stå för garanti och support.

Källa: Hexus.