Förra månaden publicerade Microsoft officiell information om kommande SP2 till Windows Vista. Nyheterna är flera, utöver att paketet innehåller alla patchar och säkerhetsuppdateringar som släppts hittills.

Den största nyheten i SP2 är det nya stödet för bränning av Blu-ray. Tidigare har Vista endast klarat av att bränna HD-DVD. Andra nyheter är en uppdaterad version av Windows Search, bättre stöd för Bluetooth 2.1 samt förbättringar i filsystemet exFAT. Microsoft har även lagt till en funktion för att förenkla konfigureringen av trådlösa nätverk.

Den första betan av uppdateringspaketet släpptes i slutet av förra månaden. Nu har fler datum dykt upp.

I februari nästa år släpps den första ”release candidate”-versionen till testare. Om allt går som planerat, och inga allvarliga buggar hittas i RC-versionen, släpps den slutgiltiga versionen i april. Denna version är dock endast för OEM-tillverkare och partners till Microsoft.

När SP2 kommer att släppas publikt är ännu inte bestämt. Släppet lär dock ske som tidigast april 2009.

Microsoft försöker lansera uppgraderingspaketet så fort som möjligt, för att inte tappa Vista-försäljningar. Windows 7 är tänkt att lanseras nästa år, och potentiella kunder kan därför skippa Vista helt och hållet. Genom att släppa SP2 tidigt hoppas Microsoft att undvika detta.

Källa: Tech Arp.