Trots att Core i7 nu är lanserad kommer det att dröja till hösten 2009 innan billigare processorer i samma serie dyker upp på marknaden. Fram tills dess får användare på jakt efter billigare modeller hålla till godo med Core 2, Pentium och Celeron från den äldre generationen.

En läckt presentation från Intel avslöjar att företaget är på väg att uppgradera styrkretsarna för Core-arkitekturen. Enligt materialet ska de nygamla kretsarna finnas på marknaden ända fram till 2011. Dessutom är kretsarna förberedda för den nya drivrutinsmodellen i Windows 7.

De största nyheterna gäller G-serien med integrerad grafik. Moderkort utrustade med dessa styrkretsar säljer inte bra bland datorentusiaster, men är däremot populära i datorer som säljs över disk.

Intel G45 får stöd för 24p-skärmar och klarar av linjedubblering och efterbehandling av högupplöst film. Även den bantade G43 klarar av att efterbehandla videon, och får dessutom stöd för upp till fyra minnesmoduler, upp från två i den nuvarande versionen. Budgetversionen G41 begåvas med stöd för HDMI samt RAID via sydbryggan ICH7R.

Värstingmodellen X48 kommer dock inte att uppgraderas. Istället satsar Intel på Core i7 i detta segment. Intel P45, en annan populär styrkrets bland datorentusiaster är också oförändrad. Processorjätten hoppas däremot på att fler P45-moderkort ska använda DDR3 med början nästa år.

Källa: Expreview.