Ända sedan lanseringen av Core i7 har det spekulerats om uppföljare i alla segment av marknaden. Intel har redan avslöjat att Nehalem dyker upp i servrar, lägra prissatta stationära datorer och bärbara datorer. Nu framkommer uppgifter om att processorjätten även tar fram en extremt strömsnål processor för nästa generations ultraportabla datorer.

Den nya energisnåla Nehalem har en strömförbrukning på 10 watt eller mindre. Mer information om nykomlingen kommer att avslöjas på konferensen ISSCC som hålls mellan den 8 och 12 februari.

The family has a coherent point-to-point link and integrates memory controller, power-management microcontroller and power-gate transistors and scales from sub-10 to 130W in mobile, desktop and server applications.

Schemat för Nehalem är fullspäckat av nya processorer. Inom kort lanseras serverprocessorn Xeon med en TDP på 60 watt, vilket är den strömsnålaste processorn hittills baserad på den nya arkitekturen. Till sommaren eller framåt hösten kommer även en lägre prissatt variant av Core i7 att dyka upp på marknaden. Denna förväntas ta över efter Core 2 i den övre mellanklassen.

Källa: X-bit labs.