Sedan lanseringen av processorkylaren NH-U12P har Noctua blivit ett bekant namn bland datorentusiaster. Kylaren är visserligen dyrare än klassiker som Thermalright Ultra 120 Extreme, men bjuder i gengäld på en medföljande fläkt med många goda egenskaper.

På Computex passar Noctua på att visa upp flera nya produkter, där det mesta cirkulerar kring en ny 140 mm-fläkt optimerad för högt lufttryck. Trots storleken kan fläkten monteras på många av Noctuas nuvarande processorkylare, eftersom skruvhålen sitter närmare bladen och har samma mått som 120 mm-fläktar.

Först ut är en ny variant av NH-C12P med den större fläkten. Detta är en processorkylare där fläkten är riktad mot moderkortet, vilket har fördelen att även nordbryggan och strömregleringen får ta del av det extra luftflödet.

Noctua lanserar även en helt ny modell speciellt anpassad för 140 mm-fläkten. Kylaren heter NH-D14 och är en tvåtornsdesign med sex värmeledningsrör. Fläkten monteras mellan två uppsättningar flänsar, och för extra kylning kan 120 mm-fläktar monteras på yttersidorna.

Fläkten och de båda processorkylarna ska finnas i butiker inom kort. Några prisuppgifter är ännu inte kända.

Källa: Techpowerup.