Test: Batman: Arkham City

batmanarkhamcity.jpg

Rocksteady Studios Batman: Arkham City är den efterlängtade uppföljaren till 2009 års kritikerrosade Arkham Asylum. Oråd och våldsamheter uppstår i Gotham City när delar av staden spärras av och används som en form av öppen anstalt för kriminella och mentalsjuka. Givetvis är det ännu en gång upp till Batman att styra upp röran och denna gång görs det i en upphottad med stöd för DirectX 11-funktioner som bland annat tesselering.

Vi använder oss här av spelets ypperliga benchmarkfunktion för att mäta prestandan. Detaljnivån har skruvats upp till "Extreme" samtidigt som åtta gångers kantutjämning har applicerats. Även tesselering samt DirectX 11-specifika finesser som MVSS och HBAO har aktiverats för det där lilla extra.

Egenskap

Värde

Titel

Batman: Arkham City

Utvecklare

Rocksteady Studios

Genre

Tredjepersons äventyr

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2011-11-22

Systemkrav

  • Tvåkärnig processor på minst 2,4 GHz

  • NVIDIA GeForce 8800 GT/ATI Radeon HD 3850

  • 2 GB RAM

Det är ingen tvekan om att Arkham City rullar bättre på Nvidia-baserade lösningar och med tanke på hur nära samarbetet har varit mellan Rocksteady och det gröna laget vore väl annat konstigt. Geforce GTX 680 presterar alldeles utomordentligt och ligger faktiskt inte långt efter Geforce GTX 590. I jämförelse med konkurrenten Radeon HD 7970 presterar nykomlingen cirka 36 procent bättre vilket även är prestandafördelen över föregångaren Geforce GTX 580.

SLI-skalningen i Arkham City är medioker med en prestandavinst på endast 74 procent när ytterligare ett kort läggs till. Detta hindrar dock inte Nvidia från att ta en jordskredsseger med Geforce GTX 680 vars SLI-kopplade konfiguration presterar 100 procent bättre än två Crossfire-kopplade Radeon HD 7970.

Geforce GTX 680 fortsätter att prestera bra i den höga upplösningen. Nykomlingen plockar ut en prestandafördel på cirka 32 procent över Radeon HD 7970 och något lägre 31 procent i jämförelse med föregångaren Geforce GTX 580.

SLI-skalningen är något bättre i den höga upplösningen med en prestandavinst på 78 procent när ytterligare ett kort kopplas på. Geforce GTX 680 i SLI presterar här cirka 36 procent bättre än Radeon HD 7970 i Crossfire.