Inledning

Steelseries startade för ett par år sedan i Köpenhamn, Danmark, och har växt i en otrolig takt de senaste åren. De har gått in helhjärtat med att stödja gamingcommunityn, bland annat genom att anordna tester och sponsra klaner. Antalet sponsrade spellag är i skrivande stund 35 stycken och bland dessa finns de berömda Counter-Strike-lagen SK Gaming, Team 3D, Complexity, Mousesports samt World of Warcraft-klanen Nihilium.

Steelseries har huvudkontoret i Köpenhamn men har även lokala kontor i USA och Taiwan. De har lyckats knyta försäljningsavtal med de allra flesta stora butikskejdor i Sverige och andra länder. Steelseries håller även så kallade "events" där den senaste var Iron Lady vilket var en Warcraft 3-turnering endast för kvinnor som sågs av 3,7 miljoner människor och bevakades av mer än 100 spelsajter.

Förutom möss har Steelseries en mängd produkter där de allra flesta riktar sig mot spelentusiaster. Vi ser bland annat headsets, tangentbord, musmattor och även mjukvara för gamers.

Det är inte ofta man ser möss lanseras i en optisk och en laser-version. Ikari-mössen är nästintill identiska förutom den optiska sensorn. För att designa pekdonen tog Steelseries hjälp av professionella gamers från bland annat SK Gaming som formgav musen och gav förslag till funktioner.

Men erbjuder Ikari något som andra möss i gamingvärlden inte gör? Läs vidare för att ta reda på svaret.