Utsidan

front.jpg

Efter en hel del trixande gick det rekordtunga chassit med på att lämna kartongen. Det faktum att Thermaltake placerat ett handtag längst upp på Level 10 underlättar hanteringen avsevärt. Det finns även ett handtag längst ner på lådans "fot". Om systemet ska förflyttas några längre sträckor kan alltså ytterligare en person hjälpa till att bära.

Som vi redan konstaterat har varje komponenttyp en egen separat kammare i Level 10. Varje kammare sitter i sin tur monterad på chassits stomme igenom vilken kablaget som sammankopplar de olika komponenterna dras. Det finns en kammare för nätaggregatet, en för 5,25-tumsenheter, en för moderkort och instickskort. Varje hårddisk har en egen kammare, eller släde. Längst ut på varje släde sitter en röd lysdiod monterad som lyser om en enhet är monterad. Slädarna är också numrerade uppifrån-ner (1 till 6).

usb.jpg

Längs ovansidan och framsidan på stommen löper en list i röd, transparent plast. Lysdioder är utplacerade under listen som kan kopplas in om användaren finner ljuseffekten attraktiv. Där listen gör ett avbrott på chassits framsida hittar vi knappar för start och omstart – även dessa är utrustade med röda lysdioder. Nedanför knapparna hittar vi E-SATA, in- och utgångar för ljud samt fyra stycken USB 2.0-kontakter.

Längst upp på 5,25-tumskammaren har Thermaltake placerat sin logotyp. Observera glipan mellan den övre vikbara 5,25-tumsluckan och de nedre två blecken. Detta kommer av att de två nedre blecken är monterade i en inre 5,25-tumsbur medan den vikbara luckan sitter monterad i själva lådan som utgör väggar och tak på 5,25-tumskammaren. Detta kommer att bli tydligare då vi öppnar kammaren senare.

hdd.jpg

Mellan slädarna ser vi något som liknar en stor kylfläns och detta är ungefär vad det är också. Konstruktionen leder luft mellan slädarna men flänsarna i sig är antagligen mest en estetisk grej. Vi kommer att titta närmare på hur kylningen för hårddiskarna fungerar senare i recensionen.

Efter att ha känt och klämt på på chassit är det just slädarna som imponerar mest när det gäller byggkvalitet. Både slädarna och ramarna i vilka de monteras är tillverkade av tjock (>2 mm) aluminium. Samma sak gäller för chassits stomme vilket också kan förklara den höga vikten på chassit.

logo.jpg

På den nedre delen av kammaren för moderkort hittar vi en utskjutande plåt som även den är utsmyckad med tillverkarens logotyp.

bak.jpg

För att processorkylare av torn-modell ska få plats har kammaren för moderkortet gjorts ett par centimeter bredare vid området för processorn. Även på denna del sitter en utskjutande plåt monterad. Mer om dessa utskjutande plåtar senare. Längst bak hittar vi 120-millimetersfläkten som täcks utav ett galler stansat ur plåten. Blecken som täcker platserna för expansionskort är alla perforerade för ökad ventilation. Observera att den röda ljuslisten som löper längs med tak- och frontpartiet slutar precis i början på chassits baksida.

tak.jpg

Chassit sett snett ovanifrån – här ser vi tydligt ljuslisten som löper längs med stommen av chassit.

under.jpg

Fem stycken gummilister på chassits undersida agerar fötter. Observera de två plåtarna som håller ihop de två större aluminiumstyckena som utgör chassits stomme.

vsida.jpg

För att öppna en kammare eller avlägsna en släde måste först den högra (och enda) sidoplåten öppnas. Först måste de båda låsen öppnas med hjälp av en av de medföljande nycklarna. Innan sidoplåten kan skjutas åt sidan och plockas bort måste även två tumskruvar skruvas ut.

Thermaltake tycker uppenbarligen det är nödvändigt att skylta lite extra med att chassit går att låsa varför texten "SYSTEM SECURITY LOCK" placerats mitt på sidoplåten. Låt oss nu gå vidare och titta på vad insidan har att erbjuda.