Corsair Link

För snart fyra år lanserades Corsairs styrsystem Link, som krävde en separat kontrollenhet från företaget. Kravet på extrautrustning gjorde att intresset i stort uteblev, vilket tvingade Corsair tillbaka till ritbordet för att se över såväl hårdvara som mjukvara.

link2.jpg

Resultatet blev att Corsair valde att bygga in kontrollenheten i utvalda produkter, däribland Hydro H100i GTX. Det här gör att användaren enkelt kan dra nytta av Link genom att koppla in en medföljande USB-kabel.

link.jpg
link5.jpg
link56.jpg

Upplägget i själva mjukvaran är enkel och överskådlig, med värdena för olika delar utplacerade i en spalt på vänsterkanten av fönstret. För att ställa in exempelvis fläkthastigheten på en specifik fläkt klickar man helt enkelt på den för att få upp en separat meny. Under menyn finns ett antal förinställda fläktprofiler, men även möjligheten att skapa egna samt ställa in fasta varvtal för fläktarna.

link3.jpg

Förutom att styra radiatorns fläktar finns möjligheten att ändra färg på lysdioden som sitter inbyggt i vattenblocket. Därtill går det att ange en fast färg finns alternativ för att pulsera mellan olika färger eller att byta beroende på temperatur för både vatten och processor.

link4.jpg

I andra delar av fliksystemet återfinns ytterligare funktioner, däribland loggning och övervakning med en överskådlig graf som håller koll på bland annat hastighet för fläktarna, temperaturer samt pumphastighet. Under den sista fliken går det att uppdatera firmware i vattenblockets kontrollenhet samt andra Link-produkter.