Sammanfattning

Med historiska bottennapp som Ace of Sweden i minnet är det ganska naturligt att ha en viss skepticism inför okända nätaggregatsmärken. I Kjell & Companys, och deras varumärke Plexgears, fall var vi dock aldrig särskilt oroliga för att det skulle uppstå några fyrverkerier i testlabbet. Enheten var trots allt inte prissatt onaturligt lågt för sin effektklass samtidigt som det kändes tveksamt att bolaget ville sätta sitt goda rykte på spel genom att saluföra ett helt kasst nätaggregat.

plexgear_ps600br-15.jpg

Med testresultaten i hand kan vi säga att modellen levererar precis vad den lovar – varken mer eller mindre. Det handlar inte om någon glädjeeffekt på kartongen utan den knuffar utan problem ut 600 W vid långtida kontinuerlig belastning utan att några gränsvärden för ATX-specifikationen överskrids. Enhetens elektriska prestanda är duglig, med bra spänningsreglering, medioker men godkänd rippelhantering, samt verkningsgrad i enlighet med certifieringen för 80 Plus Bronze.

En prislapp på 799 kronor tycker vi dock är på tok för hög för en enhet av den här typen. Undertecknad plockade upp testexemplaret för 599 kronor under en kampanj, vilket känns mer rimligt för den prestandan och egenskaperna som erbjuds. För att rättfärdiga det ordinarie priset skulle vi vilja se en modernare plattform med bättre elektrisk prestanda, mer omfattande säkerhetsfunktioner och bättre anslutningsmöjligheter.

Sammanfattningsvis behöver man alltså inte vara orolig om man köpt ett Plexgear PS-600 Bronze den där gången ens gamla nätaggregat bestämde sig för att rasa – det gör utan tvekan sitt jobb. Det finns dock mer kompetenta enheter i den här prisklassen om man söker sig till mer renommerade märken.

Fördelar

  • Bra spänningsreglering

  • Bra verkningsgrad

  • Någorlunda tyst upp till halva enhetens effektkapacitet...

Nackdelar

  • ...men irriterande missljud från fläkten vid fullt effektpåslag

  • Medioker rippelhantering

  • Saknar ström- och effektskydd

  • Ganska trista anslutningsmöjligheter

  • Högt pris sett till prestandan

Pris vid publicering: 799 kronor