Naos Pro

Mionix_Naos-9.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Mionix

Modell

Naos Pro

Mått

131 × 84 × 42 mm

Vikt (utan kabel)

102 g

Knappar

6 stycken

Brytare

Kailh

Sensor

Pixart PMW 3370

Känslighet

400–19 000

Uppdateringsfrekvens

125, 250, 500, 1 000 Hz

Slagskeppet Mionix Naos är helt klart det mest långlivade pekdonet i bolagets sortiment, framför allt i sinnet bland användarna. Skälen till pekdonets stora popularitet är den tilltagna storleken och framför allt passformen, även om det i dagens mått är på tok för stort för de flesta spelentusiaster. Med detsagt är Mionix Naos fortfarande fullt duglig i spelsammanhang, även om det är lugnare spelsessioner eller en seriös turnering.

Mionix_Naos-1.jpg
Mionix_Naos-2.jpg
Mionix_Naos-3.jpg
Mionix_Naos-4.jpg

Som synes är Mionix Naos Pro helt klart den största modellen av alla pekdon i bolagets sortiment. Det är föga förvånande även den tyngsta, då modellen väger in på 102 gram. Högra sidan av Naos Pro bygger ut en rejäl bit, detta för att ge ett bra och avkopplat grepp för både ring- och lillfinger. Tummen får även en egen liten platå att vila på. Utöver det har Naos Pro likt alla andra bestyckats med bolagets nya ytbeläggning som ska ge ett bättre grepp ställt mot tidigare möss. Utöver det har utsidan inte ändrats nämnvärt.

Mionix_Naos-5.jpg

Ovansidan är nästintill identisk förra kapitlets till Avior Pro, bortsett från formen givetvis. Rullhjulet är återigen gummerat i mitten för bättre grepp, medan kanterna släpper igenom en del av RGB-belysningen. Bakom denna finns dubbla DPI-knappar för att vandra upp och ned i den förinställda listan med upplösningar.

Mionix_Naos-6.jpg

Vänstersidan av musen har en liten klack som sticker ut längst ned för att ge extra stöd för tummen, och inte förhindra den från att släpa mot musmattan eller bordet. I vanlig ordning hittas även sidoknapparna precis ovanför denna ytan.

Mionix_Naos-7.jpg

De vita gliddynorna syns till även på Naos Pro, som återigen ska ge bättre glidförmåga genom till följd av avsaknaden på svarta pigment vid tillverkning. Total är det fyra stycken till antalet och på grund av sin breda form behöver de lite förstärkning på sidorna.

Mionix_Naos-8.jpg

Kabeln använder sig av samma paracord-liknande koncept med sin flätade kabelstrumpa, men når inte riktigt samma flexibilitet. Det går självklart att arbeta med, men den 1,8 meter långa kabeln lämnar lite att önska när det kommer till flexibiliteten.

Mionix_Naos-10.jpg
Mionix_Naos-11.jpg
Mionix_Naos-12.jpg

Mionix Naos Pro är bäst lämpad för palm-grip tack vare sin unika form, men det går givetvis även att använda den lite hur som helst. Det förstnämnda greppet hamnar dock väldigt bra till och sitter som gjutet för undertecknads hand.

Mionix_Naos-13.jpg
Mionix_Naos-14.jpg
Mionix_Naos-16.jpg
Mionix_Naos-15.jpg

Ställt mot Xtrfy M4 och Logitech G Pro X Superlight är den största skillnaden helt klart bredden, där Naos Pro verkligen utmärker sig. Pekdonet är även något längre än båda referensmodellerna i testet, men höjden är däremot nästintill densamma.