Den som ville vara riktigt häftig 1996 kunde köpa Bang & Olufsens cd-spelare Beosound 9000, utformad som ett torn, med plats för sex skivor och utrustad med cd-växlare och radio. För att ”fira fysiska mediers renässans” och bevisa att man skapar ”långlivade, cirkulära produkter” väljer företaget nu att återlansera cd-spelaren, tillsammans med ett par Beolab 28-högtalare, under namnet Beosystem 9000c.

I ett pressmeddelande skriver Bang & Olufsen om sitt nya ljudsystem. Återlanseringen av cd-växlaren ska ha föranletts av att 200 originalexemplar av Beosound 9000 samlades in och skickades till Bang & Olufsens fabrik i Danmark där cd-spelarna ursprungligen tillverkades. Därefter monterades de isär, inspekterades och rengjordes komponent för komponent, innan de fick en ny finish och sattes ihop igen.

Lanseringen är den andra i Bang & Olufsens "Classics"-serie, där den första var skivspelaren Beogram 4000c från 1970-talet, som återlanserades 2020. Precis som den produkten släpps Beosystem 9000c i en högst begränsad upplaga – endast de 200 restaurerade exemplaren finns ute till försäljning.

Den som vill ta en titt på Beosystem 9000c får bege sig till någon av de utvalda Bang & Olufsen-butiker (vilka de är specificeras inte) som visar upp produkten och ta med sig den stora plånboken. Hela rasket går nämligen löst på 50 000 euro, alltså närmare 590 000 kronor. Fjärrkontroll ingår.