Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

84

EA Games utvecklar inga nya spel för Wii U

Framtidsutsikterna för Nintendos spelkonsol Wii U blir dystrare när speljätten EA Games meddelar att de inte har några nya titlar för plattformen under utveckling.

24

Nvidia vinnare på grafikmarknaden Q1 2013

Trots att nästan alla x86-processorer innehåller integrerad grafik faller inte försäljningen av fristående grafikprocessorer lika mycket som persondatormarknaden som helhet.

42

Windows 8.1 lanseras i slutet av oktober

I juni släpps den officiella förhandsutgåvan av Windows 8.1 och enligt industrikällor till Digitimes sker lanseringen av operativsystemet i slutet av oktober – ett år efter Windows 8.

41

Gigabyte visar Z87X-UD4H med nytt färgschema

Det blir fler moderkort för Intel Haswell. Gigabyte förbereder en välutrustad mellanklassare med styrkretsen Z87 och nya färger.

26

Intel: Vi kunde gjort processorn för Iphone

Efter över 40 år hos världens största halvledartillverkare avgår Paul Otellini. I en intervju med The Atlantic avslöjar han att Intel hade chansen att ta fram en processor för Apple Iphone.

62

Sharp börjar tillverka tre nya högupplösta IGZO-skärmar i juni

Högre upplösning är på väg till bärbara datorer. I juni inleder Sharp massproduktionen av IGZO-paneler ända upp till 3 200 x 1 800 pixlar.

63

Asrock beskriver tekniken bakom spillskyddade moderkort

Kommande moderkort från Asrock ska vara motståndskraftiga mot fukt, damm, korrosion och höga temperaturer. Detta tack vare en beläggning av polysiloxan.

23

Priserna på DRAM-minnen stiger – upp 10 procent i maj månad

Minnestillverkarna fortsätter att omfördela produktionen till kretsar för mobila enheter, vilket får priserna på DRAM-minnen för persondatorer att stiga.

82

Asus presenterar moderkort för Intel Haswell

Guldfärgade moderkort står på menyn när Asus presenterar inte mindre än tio modeller med styrkretsen Intel Z87 för den kommande processorfamiljen Haswell.

20

AMD utökar Never Settle under begränsad tid

Grafikkortsmakaren AMD breddar temporärt kampanjen Never Settle. Det uppdaterade spelpaketet innebär att Tomb Raider och Crysis 3 inkluderas med ytterligare modeller.

10

Nvidia förbereder Geforce GTX 780M

Nvidia har inte bara nya prestandamodeller på gång för den stationära scenen. Nu avslöjas vad som sägs vara specifikationer och prestanda för Geforce GTX 780M.

130

Google och Samsung lanserar Galaxy S4 med standard Android

Flaggskeppet Samsung Galaxy S4 lanseras på nytt, men denna gång med en ren version av Android 4.2 och upplåst bootloader, vilket ska underlätta för utvecklare.

81

Google lanserar Spotify-utmanaren Play Music All Access

Svenska Spotify får ytterligare en konkurrent när Google lyfter på skynket och presenterar Play Music All Access – strömmande musik för persondatorer och mobila enheter.

66

Google I/O strömmas live klockan 18:00

Idag går startskottet för utvecklarkonferensen Google I/O. Den som är nyfiken på framtiden för Android, Nexus och Glass kan ratta in öppningstalet klockan 18:00 svensk tid.

37

MSI visar upp Z87 Mpower för Intel Haswell

För entusiaster och överklockare laddar MSI med det nya moderkortet Z87 Mpower, som tillsammans med Intel Haswell ska bereda väg för högre klockfrekvenser.