Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

73

Fler bilder på Geforce GTX 480

Avklädda bilder på Nvidias kommande grafikkort Geforce GTX 480 har dykt upp på nätet. Denna gång är det den nya kylaren som är i blickfånget.

2

Tillväxt i halvledarindustrin

Samtidigt som blickarna riktas mot kommande grafikkort rapporterar kretstillverkaren TSMC att halvledarindustrin är på väg mot återhämtning och att tillväxt väntas under 2010.

18

Mini ITX med USB 3.0 från Gigabyte

Taiwanesiska Gigabyte jobbar på ett nytt kompakt moderkort för Intel sockel LGA 1156. Bland finesserna syns stöd för USB 3.

14

Scythe släpper processorkylaren Yasya

Japanska Scythe rullar ut en ny processorkylare för både Intel och AMD.

25

Marvell satsar på studenter med billig tabletplattform

Kretstillverkaren Marvell förbereder en plattform för tabletdatorer för runt tusenlappen.

44

Virtualiserat Windows XP tillgängligt för alla

Det virtuella Windows XP som följer med vissa versioner av Windows 7 har tidigare krävt stöd i hårdvaran för att fungera. Nu gör Microsoft det tillgängligt för alla.

207

Geforce GTX 400: Skvaller från branschen

Det är full rulle inför lanseringen av Nvidias nya grafikkort. Det viskas vitt och brett mellan partnertillverkare, butiker och självaste AMD.

17

Google och Intel samarbetar i plattform för hdtv

Jättarna Google, Intel, Logitech och Sony gör gemensam sak i en plattform som ska användas i tv-apparater från Sony.

108

Fullständiga specifikationer för Geforce GTX 400-serien

Med en vecka kvar till lansering läcker de fullständiga specifikationerna för den kommande Geforce GTX 400-serien ut på nätet.

127

Arctosa, Lycosa, Arvo och Sidewinder X4

Ett tangentbord är inte längre en osofistikerad uppsättning knappar, utan dagens värstingmodeller erbjuder allt ifrån belysning till inbyggt minne och specialanpassade program. SweClockers testar tangentbord från Razer, Roccat och Microsoft.

97

Rätt och fel om Geforce Fermi

Diskussionerna går varma om Nvidias kommande grafikkort i Geforce GTX 400-serien. SweClockers granskar påståendena som florerar på nätet.

28

Mer pengar till Lucid Hydra

Israeliska Lucid Logix som står bakom den omtalade kretsen Hydra får mer pengar av investerare. Med förstärkt ekonomi ska företaget satsa på utveckling och marknadsföring.

16

USB 3.0 en bra affär för NEC

Trots svalt intresse från Intel och AMD ökar populariteten för USB 3.0 lavinartat. Den höga efterfrågan får tillverkaren NEC att lägga i överväxeln i kretsfabrikerna.

281

Geforce GTX 470 och 480 billigare än väntat

Kort efter att de preliminära prisuppgifterna för Geforce Fermi blivit kända släpps de slutgiltiga priserna till svenska butiker och distributörer. Geforce GTX 470 och 480 blir billigare än väntat.

69

Läckta bilder på Geforce GTX 480

En turkisk webbsajt publicerar bilder från Nvidias hemliga pressvisning på Cebit 2010. Det handlar givetvis om de kommande grafikkorten i Geforce GTX 400-serien.