Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

101

Asus EAH4890 TOP

Asus nya EAH4890 Top kommer med ny strömförsörjning och bättre kylning, vilket sägs föra klockfrekvenserna mot nya nivåer. SweClockers överklockar Radeon HD 4890 och spränger 1 GHz-vallen.

14

Nytt ljud från MSI med X-Fi

Taiwanesiska MSI är mest känt för moderkort och grafikkort. Nu utökar företaget utbudet med en serie ljudprodukter.

24

Nexus lanserar lysande fläktar

Företaget Nexus kompletterar utbudet fläktar i Real Silent-serien med två nya, lysande, 120 mm-fläktar.

59

Nya processorer från AMD

Processortillverkaren AMD är på väg att introducera hela 14 nya modeller, samtliga för sockel AM3 och DDR3-minne.

14

Ytterligare en Core i7 pensioneras

Av bara tre processorer i Core i7-serien är två på väg att försvinna från marknaden.

75

Sista sucken för Duke Nukem Forever

Duke Nukem Forever är sedan mitten av 90-talet spelbranschens stora skämt och slagpåse. Nu ser det ut som om spelet läggs ned en gång för alla.

106

Corsair tror på stora minnen

Datoranvändare vill ha mer RAM-minne. Det hävdar Corsair, som tror att minnespaket på åtta gigabyte blir standard till årsslutet.

11

OpenGL 3.1-stöd i nya drivrutiner från Nvidia

Grafikjätten Nvidia fortsätter att ösa ut drivrutiner i olika smaker. Sist ut är två versioner, en med utökat stöd för OpenGL 3.1 och en med WHQL-certifiering för Windows 7.

140

Varumärket ATI går mot sitt slut

Halvledarjätten AMD använder fortfarande varumärket ATI för sina grafikprodukter. Nu meddelar företaget att ATI-eran går mot sitt slut.

17

NZXT visar upp Beta-chassi

Med den rådande finanskrisen har även gamers fått en knappare ekonomi. Någon som har haft detta i åtanke är chassitillverkaren NZXT som har utvecklat ett chassi riktat till den prismedvetne spelaren.

50

Linux över en procent marknadsandelar

För första gången någonsin är Linux installerat på över en procent av alla hemmadatorer. Samtidigt fortsätter Microsofts Windows att tappa mark mot konkurrenterna.

17

Intel slutar tillverka Core i7 940

Vid lanseringen av Core i7 dök tre processorer upp på marknaden. Redan nu är mellanmodellen på väg att pensioneras.

101

Fortfarande osäkert om telekompaketet

EU-parlamentet röstade idag om det så kallade telekompaketet, som bland annat reglerar rättighetsfrågor på nätet. Förslaget att fildelare ska stängas av från internet röstades ned – men inget slutgiltigt beslut har ännu fattats.

13

Certifierade "Catalyst" för Windows 7

AMD lanserar en ny grafikdrivrutin för Windows 7. Den senaste versionen är godkänd av Microsoft och anpassad för den första Release Candidate.

24

Corsair levererar två nya nätdelar

Amerikanska Corsair är kända bland SweClockers medlemmar för att leverera prisvärda nätaggregat av hög kvalitet. Nu är två nya modeller på väg till butikerna.