Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

24

Corsair levererar två nya nätdelar

Amerikanska Corsair är kända bland SweClockers medlemmar för att leverera prisvärda nätaggregat av hög kvalitet. Nu är två nya modeller på väg till butikerna.

22

1 GB per sekund med SSD från Photofast

Allt fler ger sin in på den växande SSD-marknaden. Bland uppstickarna syns Photofast, som nu lanserar ett flaggskepp med extrema hastigheter.

154

Massiv minnesbandbredd i nästa Geforce

Nvidias kommande prestandagrafikkort kan bjuda på rejäl minnesbandbredd – mer än något annat grafikkort i världen.

105

Rörfläns kyler processorn med luftvirvlar

T-Shooter är en ny typ av processorkylare med en annorlunda design. Kylaren består av fem stycken virvelskapande rör som ska föra värmeledningen till nya nivåer.

167

Skivbolagen går på webbhotell

Skivbolagsorganisationen IFPI sätter press på fildelningssajten Torrentbytes internetleverantör. Målet är att få webbhotellet att stänga av sajten.

55

Starka försäljningssiffror för AMD i Sverige

Processortillverkaren Advanced Micro Devices tar marknadsdelar internationellt – och upplever även starkare försäljning i Sverige.

40

Inbyggda begränsningar i Windows 7 RC

Den som installerat Windows 7 RC kan använda utvecklingsversionen fram till den 1 juni 2010, men det finns en hållhake.

43

Lian Li släpper datorlåda med AMD-tema

Taiwanesiska Lian Li ligger inte på latsidan utan lanserar nya datorlådor på löpande band. Denna gång handlar det om en temariktig Armorsuit PC-P50R.

65

Billigare Mac att vänta

Apples designade datorer i Macbook- och Imac-serierna kan bli billigare inom kort, men orsaken till prissänkningarna är okänd.

34

Windows 7 RC redo för nedladdning

Microsofts senaste utvecklingsversion av Windows 7 är nu tillgänglig för alla att ladda ned och prova på.

194

Windows 7 Release Candidate för alla

Den första gammaversionen av Windows 7 har varit tillgänglig för MSDN-prenumeranter sedan i slutet av förra veckan. På tisdag är det dags för allmänheten att ta del av nyheterna.

42

Kombinerad DRAM- och flash-lagring

Marknaden för lagringslösningar baserade på flashminnen har blommat ut de senaste åren. DDRdrive följer trenden med en enhet som kombinerar två populära lagringstekniker för skyhög prestanda.

4

Swiftech lanserar vattenblock för Geforce GTX 285

Swiftech är sedan många år känt för vattenkylningsprodukter. Nu lanserar företaget ett vattenblock för Geforce GTX 285.

16

VIA lanserar Nano-baserat minimoderkort

Taiwanesiska VIA jobbar vidare med produkter baserade på Atom-konkurrenten Nano. Sist ut är ett moderkort riktat mot HTPC-marknaden.

56

Windows 7 förinstallerat i oktober

Microsoft arbetar vidare på det kommande operativsystemet Windows 7. Nya uppgifter från datortillverkaren Acer tyder på att en lansering kan ske i oktober.