Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

11

Ny spelmus från OCZ

På den pågående mässan CES visar OCZ upp flera nya produkter. Senast ut är spelmusen Behemoth.

15

Asus visar upp netbooken Eee PC 1004DN

Eee-serien med små billiga netbooks var fjolårets försäljningssuccé. Nu är det dags för en ny modell, denna gång med två överraskningar signerade Intel.

35

Nya processorer och prissänkningar från Intel

I slutet av denna vecka introducerar Intel nya processorer, bland annat strömsnåla modeller i Core 2 Quad-familjen. Samtidigt justeras priserna.

90

Tre påkostade headset för gamers

Alla som spelar datorspel i en form eller annan vet hur viktigt ljudet är för inlevelsen, precisionen och spelupplevelsen. Butikshyllorna är välfyllda med modeller i alla prisklasser. SweClockers gör en djupdykning bland headset för riktiga datorspelare.

40

Billigare moderkort för Intel Core i7

Alla som funderat på att bygga ett datorsystem med Intel Core i7 vet att moderkorten är betydligt dyrare än till andra processorer. Snart kan detta komma att förändras.

12

Asus lanserar moderkort för AM3

Moderkortsjätten Asus slår på stora trumman och lanserar M4-serien med åtta nya modeller för AMD:s senaste plattform.

8

Shuttle släpper barebone med Intel P45

Shuttle utökar produktutbudet med välutrustad nykomling för Intels sockel 775.

11

Gigabyte lanserar moderkort för AM3

Med en ny processorsockel följer nya moderkort. Gigabyte visar upp företagets utbud för sockel AM3.

14

Fildelning med gratis uppdatering från D-Link

D-Link erbjuder en gratis uppdatering till n-routrarna DIR-655 och DIR-855. Funktionen Shareport gör det möjligt att dela ut filer och skrivare via routerns interna USB-port.

73

Nya grafikkort från AMD i mars

Med övergången till 40 nanometers tillverkningsteknik planerar AMD att slå tillbaka Nvidias offensiv med Geforce GTX 285/295. Hemligheten är RV790 – en grafikprocessor som ska möta Nvidia i prestandasegmentet.

13

Xigmatek lanserar skruvad kylare för Core i7

En processorkylare med det passande namnet Thors Hammer har hittat ut från Xigmateks utvecklingsavdelning.

72

Ny solid state-lagring ger 500 MB/s

En kommande solid state-enhet från OCZ visar upp överföringshastigheter på flera hundra megabyte per sekund. Tricket är inbyggd RAID 0.

104

Phenom II överklockad med flytande helium

Team Finland har undersökt vad den nya Phenom II egentligen går för. Med inget mindre än flytande helium kunde överklockarlaget trimma processorn till dryga 6 GHz.

31

Testperioden för Windows 7 förlängs

På grund av den väldiga anstormningen nyfikna besökare har Microsoft haft problem att hålla nedladdningsservrarna uppe. Därför förlängs testperioden för Windows 7 Beta 1 till den 24 januari.

8

Slimmade bärbara datorer från Dell

På CES-mässan i Las Vegas visar Dell upp två nya bärbara datorer. Det handlar om netbooken Inspiron Mini 10 och Macbook Air-utmanaren Adamo.