Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

55

Corsair in på SSD-marknaden

Amerikanska Corsair är framförallt kända för DDR-minnen och nätaggregat. Nu kommer tillverkaren att börja sälja solid state-enheter. Först ut är en modell på 128 gigabyte, baserad på hårdvara från Samsung.

25

Vinstmaskinen Intel mot förlust

Intel varnar för att företaget kan gå med förlust detta kvartal. Det skulle i så fall vara den första gången på över tjugo år som Intel förlorar pengar.

75

Anställd på Seagate kommenterar felande hårddiskar

En anonym anställd på Seagate har publicerat information om problemet med Barracuda 7200.11, inklusive händelserna som ledde till att en felaktig uppdatering av firmware släpptes till allmänheten.

29

Billigare och snabbare DDR3 på väg

Både Intel och AMD har skjutit upp planerna på att helt gå över till DDR3-minne under detta år. Det hindrar dock inte minnestillverkarna från att göra framsteg. Billigare och snabbare DDR3 är på väg.

25

AMD fokuserar på kärnverksamheten – säljer avdelning

AMD fortsätter att trimma verksamheten. Bara några dagar efter att AMD avskedat ungefär tusen anställda rapporterar tillverkaren att de sålt delar av företaget.

21

Asrock först ut med budgetkrets från AMD

AMD lanserar en nedbantad variant av fjolårets succé 780G. Asrock är inte sena att lansera ett moderkort med den nya styrkretsen.

20

LCD-baserade produkter kan bli dyrare

Tillverkare av LCD-paneler rapporterar kraftigt minskande försäljning. Enligt LG kan dock försäljningskurvan vända inom kort, och då höjs priserna igen.

27

Integrerad Atom ger mindre och billigare netbooks

Senare i år lanserar Intel en ny Atomprocessor. Nyheterna är integrerad minneskontroller och grafikkort, vilket möjliggör mycket mindre moderkort och därför mindre datorer.

32

DFI skapar enorm processorkylare

Taiwanesiska DFI förbereder lansering av en riktigt massiv processorkylare.

11

Intel planerar flera solid state-produkter under året

Intel har avslöjat detaljer om kommande solid state-enheter från företaget. Tillverkaren har även beskrivit tekniken Braidwood, som framtida styrkretsar stödjer.

126

Seagates uppdatering dödar hårddiskar

Efter att en mängd problem rapporterats med Barracuda 7200.11 publicerade Seagate en officiell lösning i form av en uppdatering av firmware. Nu rapporterar användare att mjukvaran gör att hårddiskar slutar att fungera.

29

Intel förbereder för fyrkärniga processorer i budgetklassen

Med effektivare tillverkningsmetoder följer billigare processorer. Intel förbereder nu för en ny fyrkärnig familj i budgetklassen: Core 2 Quad Q7000.

61

AMD sänker priset på Phenom II

Konkurrenten Intel sänkte nyligen priserna på flera processorer i Core 2 Quad-serien. AMD slår tillbaka genom att justera priserna på Phenom II.

35

Antec Nine Hundred Two – en ny datorlåda för spelare

Chassitillverkaren Antec har en lång rad populära modeller i portföljen. Nu avtäcks en storebror till den spelinriktade datorlådan Nine Hundred. Den nya modellen kallas logiskt nog för Nine Hundred Two.

13

Två nya Geforce 9800 GT från BFG

BFG lanserar två nya Geforce 9800 GT. Gemensamt är att de båda modellerna är överklockade från fabrik och utrustade med förbättrade kylare.